Над 20 хил. души посетиха Юбилейната експозиция по случай 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора в галерията в Кюстендил

Юбилейната експозиция по случай 140 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора в галерията в Кюстендил предизвика огромен интерес още от самото ѝ откриване на 1 февруари 2022 година, съобщават от културната институция.
Наложи се дори удължаване на първоначалния 6-месечен срок на изложбата до 16 ноември 2022 г., за да бъде видяна от българи, както от страната, така и пребиваващи извън нея.
За този период от време над 20 хиляди посетители (20 668) успяха да се насладят на рядко показвани творби на Майстора, над 330 на брой, сред които 15 за първи път експонирани. Реставрирани бяха 55 произведения и 280 рамкирани.
И нещо уникално, което се случва за първи път – около ¾ от експозиционната площ бе затъмнена със специална материя над оберлихта, за да бъде възможно експонирането на рисунки, тушове, цветни моливи и акварели на Майстора.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here