Хванаха с 3 грама канабис и везна Радостин Симеонов у дома му при спецакция в Дупница, той : За лична употреба ми са!

Георги Ванев

20 – годишният Радостни Симеонов от Дупница е задържан при спецоперация на началника на ОД на МВР- Кюстендил старши комисар Георги Ванев срещу наркоразпространението. Действията са предприети след оперативна и издирвателна работа, при която са установени двама, за които има данни, че се занимават с разпространение на наркотични вещества. В хода на акцията, осъществена под наблюдението на прокуратурата, е задържан Симеонов, съобщи МВР за 4ВЛАСТ. Симеонов е задържан в дома му пред блокна кооперативния пазар. В домът му са намерени електронна везна и марихуана. Точното количество не обявено, липсва и информация в бюлетина на полицията.

„Радостин Симеонов е вероятно е хванат в момен на сделка, купувачът е свидетел и е задържан заедно с него. Полицайте са наблюдавали сделката. При обиск в дома му бяха намерени везна и различни видове наркотик. Дознателите, обаче, нещо дават на заден и се опитват да потулят случая, като го изкарат просто за лична употреба, а не продажба и разпространение. При положение, че има свидетел. Няма да го пуснат и в бюлетина. Колегите разследват и сигнал, че Радостин е предлагал дрогата през социалните мрежи.“ – съобщиха наши източници от МВР.

През февруари след гонка в жк „Бистрица“ беше закопчан колега на Кашкавала с прякора Малкия Дивак.

„Бях в леглото си, майка ми също беше у дома, полицайта почукаха, отворих и казах заповядайте. Те ме сграбчиха за врата, намериха по – малко от 3 грама марихуана, но не за продан, а за лична употреба. Заключиха ме за 24 часа. Майка ми Верка не е спала две денонощия. Обясних в полицията, че наркотика съм го взел от Благоевград, дадох пълни показания, не съм наркодилър., аз съм студент по Международно право в ЮЗУ- Благоевград, държавна поръчка. В полицията ми казаха, че са действали срещу мен по донос. Дознател Тахтаджийска ми обясни, че съм нямал право да държа в дома си и грам наркотик, сега ме чака глоба от 500 лв. Няма да се повтори.“ – каза Радостин Симеонов пред 4ВЛАСТ след излизането си от ареста.

Любопитното е, че предишният ден беше задържан Валентин Иванов -Кашкавала, който се сочи за приятел на Радостин Симеонов. Кашкавала беше спипан вчера с мерцедес без регистрационни номера, а през лятото го хванаха с дрога и получи условна присъда, поради която сега го чака затвор. „Отдавна трябваше да е зад решетките, а вчера го хванаха и го освободиха, прокуратурата не приложи мярка за неотклонение задържане под стража, има ли чадър над Кашкавала от прокуратурата, играят ли си още на „ние ги хващаме, а те ги пускат“- пишат наши читатели на редакционните линии.

„Това е втори донос! С Кашкавала не сме приятели. Мога да го доведа в редакцията и да ви го потвърди.“ – каза Симеонов.

На 08.12.2022 г., излезе бюлетин на МВР, в който се съобщава, че в рамките на провеждаща се специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, са задържани двама мъже в Дупница с полицейска заповед. Единият е 30-годишен и е от село Овчарци, от него са иззети 2 опаковка с канабис, той е задържан в квартал на града.

Другият е 20-годишен – от жилището му при процесуално-следствените действия са иззети ел.везна и опаковка канабис/3 грама/. Специализираната операция се провежда от служители на сектор „Криминална полиция“ – ОДМВР, и служители на РУ Дупница. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here