Райчо Цветин: Живеещи в Кюстендил бобошевци пяха химна на Бобошево на земляческа среща, събират книги за читалището

В края на миналата седмица се проведе традиционната земляческа среща на бобошевци живеещи в Кюстендил, сподели екс губернатора на Кюстендил- Райчо Цветин, който бе сред присъстващите и заяви:

Благодаря от сърце на бобошевското земляческо дружество в Кюстендил за прекрасната среща! Обичам ви, мили мои! Сърцето ми остава с вас! До нови срещи!

Тя е била организирана от доайена на бобошевците в района господин Борис Самаринов. Дългогодишен самодеен певец, а иначе търговец.

„Вечерта започна с групово, акапелно изпълнение на химна на Бобошево и продължи със песни, и танци до зори.“, споделя Цветин.

В края на вечерта Борис Самаринов е обявил постоянен организационен комитет в състав: Йорданка Неджина, Нели Шопска, Анета Матуска и Здравка Стойчева.

„Освен забавната част това мило тържество има и винаги по-тържествена, по-сериозна част като тази година това бе събирането на ценни книги за библиотеката на читалището на град Бобошево, които ще бъдат дарени там! Раздялата бе с обещание за нова, още по-хубава среща догодина!“, добави Цветин.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here