Банско на сцената за връчване на знамето на София – световната столица на спорта – 2024

С официална покана от кмета на София Йорданка Фандъкова, кметът Иван Кадев участва в Международната конференция на тема „Българското наследство в инициативата европейски градове на спорта“, която се проведе на 2-ри декември.
На големия форум присъстваха президентът на ACES EUROPE -Джан Франческо Лупатели, почетният председател на ENGSO- Карлос Кардозо, зам.-председателят на Фондация „София – европейска столица на спорта“ – Анатоли Илиев, кметове и представители на 14 български селища, определени през годините за градове на спорта. Пред 48-те участници бяха представени 15 презентации, припомнящи приноса и постиженията на българските градове на спорта.
Припомняме, че призът „Европейски град на спорта” бе връчен на Банско през 2017 година от Федерацията на европейските столици и градове на спорта като признание за усилията, които се влагат в развитието и популяризирането на града не само като зимен курорт, но и като град, целогодишно стимулиращ и развиващ спорта. Това е естествено продължение и надграждане на всички иновации и добри практики и стимул, който утвърждава позицията на града и мотивира за бъдещи перспективи за спорт.
Официалното връчване на знамето на София – Световна столица на спорта за 2024 г. се проведе в Зала 1 на Националния дворец на културата. На церемонията присъстваха президентът Румен Радев, служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, българският еврокомисар – Мария Габриел, Стефка Костадинова – председател на Българския олимпийски комитет, посланици на инициативата и др.
Кулминацията на историческите събития беше грандиозния спектакъл по случай 80-годишнината на Национална спортна академия „Васил Левски“.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here