Доброволците в Самоков подписаха договори, вече са членове на доброволческото формирование, общината ще купува техника

Навръх Международния ден на доброволеца доброволците в Самоков подписаха договорите си и вече са членове на доброволческото формирование, сформирано от общината. Това стана след заседание на общинския кризисен щаб.

От общината обявиха, че от следващата ще се работи по снабдяването на оборудването, необходимата техника и обучение и др. По случай днешния ден кметът Владимир Георгиев връчи благодарствени писма на доброволците, записали се за участие в доброволческото формирование.

А иначе на заседанието на кризисния щаб присъстваха представители на пожарната, полицията, Енергоразпределение, пътноподдържащата фирма, Общинско лесничейство, Държавно горско стопанство- Самоков и МБАЛ- Самоков. На проведената среща кметът Георгиев изтъкна голямата отговорност и важното място, което заемат доброволците. Той припомни кризите с наводнението от 2017 и пожара в Рила през 2021, когато много хора се включиха с доброволен труд за ликвидиране на щетите.  Предстои официалната регистрация на доброволческо формирование към община Самоков.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here