Нов успех! Две първи места за фолклорен ансамбъл „Родолюбие“- Кюстендил от „Утринна звезда“ в Банско

Поредна голяма награда за Представителен фолклорен ансамбъл „Родолюбие“- Кюстендил за тази година!
Макар и към края на 2022 година, неуморните танцьори от детския и младежкия танцови състави се включиха в конкурсната програмата на международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в най – големия ски курорт – град Банско.
Кюстендилските танцьори се изявиха пред многоуважаемото жури с танци от северняшката и шопската фолклорни области, като участваха в организираните от организаторите на форума мероприятия, а като представител на България те се запознаха и обмениха опит с групи от различни държави, а те показаха изключително развити способности в областта на българския танцов фолклор.
Фестивалът е един от водещите и престижни фестивали в България, като с всяко следващо издание привлича хиляди участници, като част от тях са от Украйна, Русия, Северна Македония, Гърция, Турция, Молдова, Казахстан, Литва, Естония, Грузия, Франция и други и печели все по – голяма популярност на България и чужбина.
На Кюстендилските шампиони им бяха заслужено връчени престижните две първи места и ГРАНД ПРИ на стойност 500 лева, осигурени от АРТ академия „Утринна звезда“!
„Благодарим на организаторите от АРТ академия „Утринна звезда“, на Директора на фестивала, г-н Кирил Костадинов за всичко, което направи за нашето участие и най – вече за партньорството с екипа!“, казаха от ФА „Родолюбие.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here