Дом за пълнолетни лица с физически увреждания и Защитено жилище за лица с физически увреждания- село Долно Драглище отбелязаха Международния ден на хората с увреждания с празнична програма

В навечерието на 3-ти декември екипът и потребителите на Дом за пълнолетни лица с физически увреждания и Защитено жилище за лица с физически увреждания- село Долно Драглище отбелязаха Международния ден на хората с увреждания с празнична програма в своята столова.
Под надслов “Заслушай се! Вдигни очи! Подай ръка! Сбъдни една мечта!” празнуващите пяха, танцуваха, играха игри и влезнаха в ролята на талантливи актьори.
Пред своите специални гости- кмета на община Разлог- инж Венцислав Гърменов, представители на читалището в село Баня и други приятели, Пенка Маркова изпълни песента „Месечинко чакай“, а заедно с Константин Тодоров –
„Аз знам Българийо“ и „Ермелио делио“.
Със специално написана авторска песен за хората с увреждания “Хората на Бог се молеха” от Петър Джумайлиев поздрави всички присъстващи.
Потребителите на защитеното жилище представиха още танц на песента „Чуй ме Дилмано“, сценка “Притча за благодарността и неблагодарността” и сценка “За любовта, късмета и богатството”, а всички заедно участваха и в смешна викторина.
По повод утрешния празник, потребителите получиха много изненади и поздравления. Част от тях бяха и музикалните подаръци на женска и мъжка фолклорна група към НЧ”Просвета”- село Баня.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here