Кашава, мазна мусака за 3 лв. за обяд в ОУ „П. Берон“ Самоков, родители: И по- скъпо да е, но да става за ядене

Мусака, приличаща на каша и плуваща в мазнина приготвиха за обяд на децата от ОУ „Петър Берон“ в Самоков от общинската кухня вчера. Възмутени родители ни изпратиха снимка на порциона. Те са категорични, че децата им отказват да ядат тази храна. „Това е вчерашният обяд на децата в училище. Ужасно безвкусна, мазна и разтечена мусака. Струва 3 лв., бих дала и повече, но да става за ядене. Срамота е, не сме доволни от качеството. Това ли е представата на общината и служителите в кухнята за здравословно хранене, което може да осигури на подрастващите сила и енергия за целия ден? Кой следи за качеството на яденето, което напуска кухнята в посока училищата?”, коментира майката, която ни изпрати снимката на обяда. Както е известно, от лятото социалната кухня пое изхранването на училищата и детските градини. За целта беше създадено ново общинско дружество, което да отговаря за дейността. Само преди около седмици в редакцията се оплака Диди Петрова, която показа закуската на детето си- сандвич от две слепени филии, намазани с нещо, приличащо на мармалад.

Майка от Самоков показа закуската, която е получило детето й в училище. Тя коментира, че това е филия хляб, в която е избърсан ножът.

„Дори не прилича на филийка с мармалад, не мога да определя с какво е намазана, сигурна съм, че и този, който го е приготвил, не би хапнал. Все едно децата ни са емигранти в собствената си родина. То първото, че хлябът е много странен, не са си направили труда и да намажат, сложено е в средата на филийката, все едно е избърсан приборът.”, коментира Петрова, настоявайки да се извършат проверки в кухнята. Във връзка с този случай се свързахме с отговорника на кухнята Петя Ахчийска-Аврамова. Тя подчерта, че храната се приготвя по утвърдена рецептурна книга и беше категорична, че всички стоки, които влагат при приготвянето на храната, отговарят на изискванията. „Ще си вземем забележка, ще направим среща с инструктор –хранене, организатор -хранене и всички, които сме ангажирани с изхранването на децата по училища и детски градини, за да можем да разрешим проблема. Ще работим в насока подобряване на качеството на храната и ще откликнем на сигнала.“, обеща в средата на ноември Ахчийска.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here