Газ за 2,6 млн. лв. чака от „Комекес“ на П. Георгиев община Самоков за социални и общински звена, детски градини и школа

Кметът на Самоков Владимир Георгиев и инж. Петър Георгиев.

Газ за 2 212 808  лв. без ДДС или 2 655 369 лв. с ДДС за общинските и социални звена, детски градини и училища купува община Самоков. Заложените средства са за период от 12 месеца. Отправена е покана към фирма „Комекес“ на Петър Георгиев, която е единственият лицензира доставчик от КЕВР за територията на общината. Все още няма информация дали от дружеството са отговорили на отправената покана. Освен детските градини и училищата, газ очакват още в общинския хотел и спортната зала, кафе клуб на пенсионера в общината, център за рехабилитация и интеграция на деца и хора с увреждания, Център за настаняване от семеен тип, Младежки дом, Историческия музей, дом за стари хора, сградата на общината, за общинска фирма Спортни имоти и прояви, Центъра за обществена подкрепа, обществената трапезария и графичната база.

Припомняме, че на сесия миналата седмица между кмета Владимир Георгиев и Петър Георгиев се заформи дебат. Причината беше отправено питане от страна на управителя на „Комекес“ дали фирмата, избрана да ремонтира отоплителната газова инсталация в детска градина „Детелина“ за 110 000 лв. има лиценз за работа с такъв тип съоръжения? Ако не, на подизпълнител ли разчита? Кметът обяви, че ще провери. Стана ясно, че без този лиценз отоплителната инсталация не може да бъде въведена в експлоатация, което ще остави децата на студено. Петър Георгиев коментира, че фирма „Комекес“ е подала оферта за ремонта по обявената от общината обществена поръчка, но не е одобрена. Интересното е, че на сайта за обществените поръчки такава оферта не фигурира.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here