Ф. Борисова с изложба в Перник, сподели: Рисувам, за да помагам на домовете, в които израснах

Перничани изкупиха картините на Фанка Борисова, която гостува със свои произведения в Перник по повод Международния ден на хората с увреждания. Изложбата с името „Тя: с душата на дете и все по-цветно и усмихнато сърце“, откриха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Перник Станислав Владимиров и областният управител Людмил Веселинов. Авторката и картините й гостуват в Перник в галерия „При кмета“ по покана на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. Произведенията може да бъдат разгледани до 23 декември.

„Фанка Борисова е на 42 години. Живее в дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня. От раждането си е по домове, никога не е имала свое семейство. Рисува, за да избяга от неприятните мисли, но не с четки и бои като всички художници, а с каквото намери“, каза водещият на събитието Валентина Методиева.

„Тази вечер сме свидетели на това, че в един човек са събрани толкова много талант и голямо човешко сърце. Те принадлежат на Фанка“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя добави, че нейното творчество, цялата феерия от цветове и образи ни кара да излезем от проблемите, които ни заливат от всякъде. „Нека докато разглеждаме прекрасните произведения на талантливата Фанка Борисова да излезем проблемите на ежедневието си, да забравим езика на омразата, който ни разделя и да проумеем философията и мъдростта й“, призова вицепрезидентът.

Талантливата Фанка Борисова сподели, че почти всеки ден рисува. „Водят ме спокойствието и радостта. Това е моят живот. Аз рисуването много си го обичам“, каза още тя. „Мечтаех да се реализирам с рисуването и с това да преуспея, за да мога да помагам на домовете, в които съм била. Аз там пораснах и видях всичко. Донякъде знам какво е да нямаш. Направо си знам какво е да нямаш, видях какво е липсата”, сподели Фанка, която подари своя картина на Илияна Йотова.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here