Петър Паунов: 500 000 лв. ще бъдат спестени от икономии в уличното осветление на 70 села в общината

500 000 лв. ще бъдат спестени от икономии в осветлението на 70 села в община Кюстендил. Това заяви на днешната сесия на ОбС- Кюстендил кметът Петър Паунов в отговор на въпроси на общинските съветници Йордан Тодоров и Атанас Гергинов, а поводът режима на уличното осветление в тези населени места.

Както 4ВЛАСТ информира, по селата в община Кюстендил от Димитровден до 24 декември има режим на уличното осветление, като то е от 22.30 часа до 5, 30. сутринта. Само преди дни кметът Паунов заяви, че в периода 24 декември- 7 януари то ще отпадне, а после ще се преценява как ще се продължи.

По думите на Тодоров с тази мярка се дискриминират жителите в селата, а Гергинов предложи часа на спиране на уличното осветление да се съобрази с прибирането от училище и работа на живеещите по селата.

„Адмирирам вашата загриженост за селата. Може би не трябва да забравяме, че общинска администрация се грижи винаги за всички места и никога не ги е деляла. По- лесно е да застанеш и да говориш като омбудсман пожелателно, отколкото да кажеш от къде ще дойдат парите за финансирането на този огромен ресурс. Говорейки за мрак, този мрак настъпи преди 2 години, когато дойдоха на власт политически субекти, които докараха до пълен финансов крах държавата. Докато сметките бяха 100 лв. за ток, общината не гасеше лампите, не се налагаше да вдига нито такси, нито данъци”, коментира Паунов.

Градоначалникът доуточни, че преди да се пристъпи към тази мярка се е срещал с ръководството на ОД на МВР Кюстендил направен е пълен анализ, изкарани са всички сили, ловните дружинки и е осигурено видеонаблюдение./Дарик
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. За пореден, но не и последен път, на дневен ред излиза въпросът за психическото здраве на този кмет, след такива откровено политически изказвания в полза на Герб. Да не говорим, че това си е политическа агитация извън рамките на предизборна кампания. На всичкото отгоре, този кмет „усвояваше“ еврофондове по времето на Герб, а сега отново разпродава общински активи на безценица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here