Шоле се справи с Рилски във Франция и сложи край на сезона в Европа

Без американците Еван Бати, Дидмаджио Уигинс, Брендън Рандолф и контузените Мирослав Васов и Данчо Минчев, Рилски спортист загуби и последния си мач за този сезон в турнира ФИБА Европа Къп.
Това стана при снощното гостуване на тима на френския Шоле, който победи нашите със 100:75.
Противно на очакванията за тотално надмощие на домакините, при отсъствието на половин отбор на Рилски, самоковци изиграха страхотно първо полувреме.
Играчите демонстрираха умна игра, себераздаване и взаимопомощ, при което не само, че не позволиха на домакините да се откъснат напред в резултата, а дори и повеждаха на два пъти.
Все пак в края на втората четвърт домакините успяха да поведат с по- голяма разлика и да се оттеглят на почивката с аванс от 9 точки- 49:40.
Със старта на второто полувреме под прожекторите за Шоле излезе Пери Елис, който в третата четвърт сякаш не пропускаше от каквато и позиция да стреля, който и защитник да е срещу него.
Това веднага се отрази на резултата и домакините набързо стигнаха до 20 и повече точки актив, като четвъртината приключи при 81:62.
В последния период домакините сякаш свалиха темпото на игра, но въпреки всичко продължиха да контролират събитията на терена и безпроблемно спечелиха мача.
За Рилски спортист с най- много точки в двубоя се отчете капитанът Чавдар Костов, който приключи двубоя с актив от 16 точки. По 15 вкараха Сашо Янев и Денислав Вутев, 12 записа Васил Попов, 9 Крис Минков, 4 Христо Бъчков, с 3 остана Деян Карамфилов, а 1 отбеляза Георги Адирков.
За Шоле Пери приключи с 22 точки.

Това бе и последният двубой на Рилски от груповата фаза на турнира ФИБА Европа Къп.
Следващият мач на самоковския тим е още тази събота, като домакинстват на Ямбол.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here