Избягал затворник от общежитието в Самораново, вдигна полицията на крак, откриха го в кафене в Дупница

Затворник, излежаващ присъда за кражба на автомобил, избяга от затворническото общежитие в Самораново, съобщава в.Струма. Цялата полиция в Дупница и надзиратели от общежитието бяха вдигнати на крак.

23-г. Йосиф Филипов, който е роден в с. Склаве, община Петрич, отскоро бил преместен за добро поведение от затвора в Бобов дол в затворническото общежитие в Самораново. В понеделник той е бил за първи ден на работа в дъскорезница, която е срещу входа на общежитието. Два часа след като започнал работа, затворникът казал на началника си, че отива до тоалетната, и не се е върнал.

Собственикът на цеха Кирил Доцин съобщил на затворническите власти, че мъжът е избягал. За броени минути полицаи от РУ на МВР и служители в общежитието започнали издирване на затворника. Изходите на Дупница в посока София и Благоевград били блокирани от полиция. Всеки един автомобил, който се движел в посока София, е спиран за проверка.

В същото време полицаи и надзиратели са обходили землището на Самораново и коритото на река Джерман от Дупница до с. Крайници. Цивилни полицаи плъзнали в кварталите на Дупница, за да открият беглеца. Късно следобед затворникът е бил открит в кафене в най-големия квартал на Дупница жк „Бистрица“. Веднага са му сложени белезници на ръцете и краката и мъжът е върнат обратно в затворническото общежитие, като е заключен в карцера.

Срещу Йосиф Филипов е образувано досъдебно производство за бягство от затвора, което ще удължи престоя му зад решетките.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here