СПО в Пиринско за дрога и разпространение, има задържани

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

Вчера в района на ул. „Осогово“ в гр. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански са проверени двама мъже, единият от които на 42 години от гр. Сандански, а другият на 41 години от с. Чучулигово, общ. Петрич. У 41-годишния е намерено и иззето около 0,19 грама кафяво прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на хероин. От органите на реда са предприети незабавни действия, в резултат на които е установено, че наркотикът е закупен от 54-годишен мъж от града и 57-годишен мъж от гр. Асеновград. След извършена проверка в жилище в гр. Сандански, обитавано от 54-годишния са открити около 1,14 грама хероин и около 2,66 грама канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На същата дата в с. Ново Делчево, общ. Сандански е извършена проверка на 54-годишен мъж от селото и 45-годишен мъж от гр. Кресна. У 54-годишния полицейските служители открили няколко пакетчета, съдържащи: около 20,94 грама хероин, около 2,15 грама амфетамин и около 3,96 грама кокаин. В хода на работата по случая е проверена къща в селото, обитавана от 54-годишния мъж, където са намерени и иззети в различни опаковки: около 0,2 грама амфетамин, около 50,79 грама хероин, около 75,47 грама канабис, две електронни везни и парична сума.

Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 08:20 часа на 29.11.2022 г., от криминалисти при 01 РУ-Благоевград е проверена стая в студентско общежитие в Благоевград. У 21-годишния й обитател от Република Северна Македония е открита хартиена сгъвка, съдържаща около 0,8 грама канабис.

Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образуван е заявителски материал.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here