Ограда на строителен обект блокира тротоара на натоварена улица в Дупница, БУЛ СТРОЙ БГ ЕООД строи мега жилищна сграда, деца и възрастни крачат по пътното платно с риск за живота си!

Метални заграждения около строителен обект в центъра на Дупница блокираха целия тротоар на една от най- натоварените улици в града – „Княз Борис I“ срещу новостроящия се мол в посока ж.к „Бистрица“, точно над сградата е районната полиция и следствието. 4ВЛАСТ изпрати сигнал на наши читатели до администрацията за принудително преместване на оградата, реакция няма вече повече от седмица, още по- малко да последва глоба за фирмата изпълнител.

Бъдещата жилищна сграда е съвсем близо до кръстовище и от няколко месеца деца и възрастни се придвижват по пътното платно заради липсата на тротоар. За щастие до инциденти не се стигна.

Въпреки че документацията по издаденото строително разрешение и съгласуваните с общината планове са изрядни, не е било допустимо фирмата изпълнител да загради целия тротоар.

Има ли проект за безопасност и здраве на строителния обект, защо общината не контролира подобни безобразия, до кога ще търпим всичко това, питат наши читатели.

Фирмата изпълнител е БУЛ СТРОЙ БГ ЕООД, тя е основана на 25 Октомври 2017 година. Седалището на компанията се намира в гр. Дупница, а началният внесен капитал е в размер на 10 лева. Оборота на фирмата за 2019 година е в размер на 1,312,000 лв., от тогава не са публикувани финансови отчети. Георги Борисов Тонев е едноличен собственик на капитала и управител, той е работил по общински обекти като е печелил компрометирани обществени поръчки, за което община Дупница е санкционирана със стотици хиляди левове.
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Фирмата не е на случаен човек.Глоба най-вероятно няма да има!Както около десетина години е ограничен достъпа до тротоара пред новостроящия се мол(на мястото на бившата баня).Едва ли е платено тротоарно право там….

  2. Видно от снимките и терасата на първата плоча е над тротоара .Интересно как са разрешили това или и сега ще кажат от администрацията ,че не го знаят или никой не е подал сигнал за това .А ние знаеме ,че за определени хора служителите на администрацията са с широко затворени очи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here