Откриха тялото на издирваната българка Николинка Благова след свлачището на италианския остров Иския

Откриха тялото на издирваната българка Николинка Благова след свлачището на италианския остров Иския. Според сайта „Фанпейдж“ се търси и неин приятел, който й бил сънародник. За него подробности не се съобщават.

Тялото на 58-годишната Николина беше транспортирано в моргата на болницата Рицоли в Казамичола. Според местни медии тя била известна на остров Иския, където я наричали Нина.

До неделя вечерта са били открити общо шест трупа, затрупани в калта. Става въпрос за 31-годишната местна жителка Елеонора Сирабела, за възрастна италианка, за българката Благова, за 16-годишно момче, 6-годишно момиченце и едно бебе.

Българката Николина работила на остров Иския като камериерка и в ресторанти. Обичала много мястото. От няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския. Той бил ресторантьор.

Николинка подала документи за получаване на италианско гражданство и преди три дни се върнала в Иския, за да уреди някои финални подробности. Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило.

Във фаталния ден Николинка е била очевидно на мястото на трагедията. Новината за нейното изчезване беше съобщена на партньора й в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.

Засегнато тежко е населеното място Казамичола Терме. Евакуирани са 200 души. Без дом са останали около 130 души. Според ревизирани данни ранените в трагедията са 4, от които един е в тежко състояние.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here