Полицейски произвол в Сатовча! Б. Альова: Местният шериф ме сплашва, за да харижа двора си на бизнесмена Гаров

От полицейски произвол се оплака пред екип на „4Власт“ Биляна Альова от Сатовча. Жената съобщи, че тя и 83- годишната й майка, която е придружител на слепия си син, са мишена на заплахи от страна на местната полиция. Причината- бизнесмен имал апетит към техния имот. „Полицаят Димитър Даракчиев ме заплаши и настоя по най- бързия начин семейството ми да премахне канализацията, водопровода и тоалетната, да изсечем дърветата от двора на дома си, за да го разчистим. Разбрах, че бизнесменът Елхан Гаров иска да прави на място магазин. Не зная на какво основание, при положение, че семейството ми разполага с документи за имота. Той е наша собственост от 60 години, дарен на майка ми от баба ми. Униформеният ми говори заповеднически, набива спирачки пред мен. Уплаших се. Живея с майка си, която е на 83 години, а брат ми сляп. На наш гръб някой реши за прави бизнес. Само не мога да разбера като какъв се изживява полицаят?“, това сподели Биляна Альова, която ни потърси. Екшънът продължи при опита на дамата да входира жалба. Тя беше посрещната на нож в полицията в Сатовча от началника, който й се изсмя в лицето, защото тъжбата е срещу тях. Пред учудения й поглед, той обяви, че отива на кафе и демонстративно излезе. Даракчиев пък директно я изгони: „Вън! Ще те съдя! Вън!“ По телефона от екипа ни приканихме полицаят да си свърши работата, като входира жалба, а той кресна: „Я ми се мани от тук!“ Свързахме се с директора на ОДМВР Благоевград Георги Кандев, той обяви, че ще провери случая.
Альова съобщи, че Гаров купил съседен на техния имот. Дъщеря му Серджин искала да прави магазина. Альова ходила в общината, за да поиска скица, от администрацията й казали, че нямат скици от 1972 г., действали по нови документи. Тя е подала молба до кмета да се видят къде са границите на двата имота и основанието за претенции към семейството й.
В 18.00 часа Альова ни написа: „Трябва да отида до спешно отделение имам кръвно 150.130“

Изпратихме сигнала и на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, който публикува служебния си имейл. Целта на министъра на вътрешните работи е по този начин да стимулира, както гражданите, така и служителите на МВР да подават данни за нарушения и престъпления, без да се притесняват от това, че самоличността им или данните могат да станат достояние на служители, срещу които са подадени. E-mail за комуникация е / minister@mvr.bg и ще разполага с възможност за криптиране.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here