„Мръдни си пръста“ в Петрич, деца рециклираха старите си тетрадки, правиха „Жива гора“

smart

Ученици пробваха как да рециклират хартията от изписаните си тетрадки в поредното издание на „Мръдни си пръста“, дело на  фондацията Open Space. Фондацията отново избра в новото си начинание Петрич за партньор след успешно реализирания културен проект през м. май. Първо издание на лаборатория „Мръдни си пръста“ се реализира в партньорство с общината и ЦПЛР Общински детски комплекс – Петрич. “Мръдни си пръста” е програма, която провокира към активност младите – споделят се и се реализират зелени практики, обменя се опит. Залага се на въображението и творческия подход на деца и ученици.

В инициативата се включиха артисти, лектори, спортисти, доброволци.

Сега  в продължение на три дни в Петрич работиха няколко ателиета, в които учениците изработваха маски от непотребна хартия, правиха редизайн на дрехи и рекламни винили, научиха как се прави в домашни условия хартия, като се рециклират изписани тетрадки, стари вестници и списания, рисуваха върху хартиени тубуси за арт-инсталация „Жива гора“ и много други полезни занимания – велотур с кауза: да се посетят екообекти в общината, споделяне на идеи, които вече са в практиката – “На фокус” с участници от различни градове в страната.

Проектът „Лаборатория „Мръдни си пръста“ се изпълнява от Фондация ОПЪН СПЕЙС по програма „Младежи за околна среда“ на Министерство на околната среда и водите чрез възлагане от РИОСВ Благоевград. С подкрепата на доброволци по програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here