500 000 лв. приходи чака ГУМ Дупница за 2022 г., шефката Вуковска: До септември печалбата е 150 000 лв. 

Цветанка Вуковска обяви още при откриването на фотоволтаичната централа в ГУМ, че 2022 г. е много успешна за дружеството.

С приходи от половин милион лева ще приключи 2022 г. ГУМ Дупница. Това стана ясно на заседание на Общинския съвет, на което беше взето решение да се разпредели печалба от 90 000 лв. от миналата година. Както е известно, две години ковид кризата удари здраво по приходите на общинското дружество заради затварянията и серията отстъпки от наемите, които общината направи, за да облекчи положението на търговците. Така за белязаната от ковид 2021 г. ГУМ са генерирали печалба от 83 494,79 лв., освен нея в касата на общината сега ще отидат и още 6505,21 лв., неразпределени от минали години. „Искам да похваля ръководството, има ръст на приходите.“, коментира зам.- кметът Олга Китанова.

Олга Китанова и Костадин Костадинов

„До септември месец печалбата ни е 150 000 лв. без ДДС, а приходите са в общ размер на 450 000 лв. До края на годината очакваме да надхвърлим 500 000 лв. Справяме се доста добре, правим ремонти, новата фотоволтаична централа работи, имаме нови наематели. Разработваме проекти, за да открием нови търговски площи. Правим ремонт в мазето, водим и преговори с търговци, които биха имали интерес към този тип търговска площ.“, коментира управителят на общинската фирма Цветанка Вуковска.

На 15 ноември беше осветена фотоволтаичната централа на покрива на ГУМ Дупница, която се очаква да стопи с 30% разходите за ток на общинското дружество.

Припомняме, че при откриването на фотоволтаичната централа на покрива на ГУМ, която се очаква да стопи с 30% разходите за ток, управителят на магазина коментира, че тази година е много успешна за общинското дружество. Трябва да се отбележи, че очакваният приход от 500 000 лв. идва при положение, че до пролетта търговците ползваха 30% отстъпка от наемите заради изискването за зелен сертификат към клиентите.

През миналата година първият етаж беше освежен при преместването на щандовете, в новата дрогерия, която се разпростря на над 300 кв. м на етажа, се направи тотален ремонт.

„Смятам, че имам заслуга за този ръст в приходите. Настоях да се проведат нови търгове за щандовете, под прозорците ми имаше протести, обвиниха ме, че част от участниците са мои хора. Гневни търговци дойдоха в кабинета ми, но не отстъпих. Сега се радваме на приходи. Големият магазин на първия етаж носи приход от 14 000 лв., инвестира над 300 000 лв. Искам да похваля екипа, който участва в конкурса. Там бяха дадени заявки от трима потенциални наематели. Двама от тях се отказаха, но не изтече информация и веригата, която нае търговските площи наддава.“, коментира председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

През лятото магазинът на третия, който от над 10 години държеше китайската верига, беше спечелен от нов наемател. Търговската площ от 866 кв.м беше наета за 4330 лв. Новият магазин отвори врати в началото на месеца.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here