Активисти на БСП от Бобов дол, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев в протестен поход срещу изпращането на оръжие в Украйна

Граждани на София и страната излязоха с музика, песни и призиви срещу войната в Украйна, активисти на БСП от Бобов дол, Дупница, Гоце Делчев и Благоевград се включи в Общобългарския поход за мир – срещу изпращане на оръжие за Украйна.
Социалисти, дори, който не подкрепят Корнелия Нинова, от цялата страна защитиха своята позиция за мирно решаване на конфликта в Украйна. В протеста се включиха членове, активисти, както и парламентарната група на „БСП за България” в Общобългарския поход за мир и неутралитет, депутатът на БСП от Кюстендил не беше забелязан. Инициативата се провежда в над 20 града в страната и има за цел да покаже отношението на българския народ към решението за изпращане на оръжие в Украйна.
„Посланието на БСП за мир е не само днес. Ние от първия ден на войната отстояваме позицията, че конфликтът трябва да бъде решен по мирен и дипломатичен начин“, заявяват депутатите от левицата, които защитават тази тези не само в парламента.
БСП има последователна позиция по отношение войната в Украйна – от левицата настояват за дипломатическо решение на конфликта още от неговото начало. В тази връзка народните представители от парламентарната група на “БСП за България“ не подкрепиха решението на Народното събрание за изпращането на оръжия за Украйна. „Очевидно в България има хора и то не малко, които мислят като нас. Които мислят, че това решение за изпращане на оръжие за Украйна е антибългарско, то е лошо решение за България“, споделят още социалистите по време на похода.
Благодаря на всички социалисти, които се включиха!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here