Емил Гущеров хвана на „къс пас“ Костадон Костадинов, пита го: Ти ли покани ПП на сесия, председател ли ще те правят в Дупница?

Емил Гущеров, Георги Крекманов, Йордан Йорданов и Костадин Костадинов на традиционното кафе след тежка общинска сесия.
Председателят на Икономическата комисия в Дупница Емил Гущеров хвана на „къс пас“ председателят на Общинския съвет с бърз въпрос като „стой та гледай”.
„Ти ли покани представителите на ПП „Продължаваме промяната“ като гости на сесията? Да не би да те правят лидер в Дупница? Те не искат да се харчат за офиси и персонал, приемни за граждани, да не би да те короноват теб?“ – поде Емил Гущеров.
Припомняме, че на последната сесия изненадващо пристигнаха като американски набюдатели съветникък на действащия депутат Георги Ставом- Кристиян Иванчов и бившият зам.- областен управител Любомир Терзийски. Те проследиха сесията от последния ред и монополизираха вниманието на целия съвет, някой предположиха, че са „на линия“ заради гореща точка от дневния ред за отдаване на полето на Крайници на крупен инвеститор, който да го покрие с фотовултайци, инвестицията е поредна и е от порядъка на над 150 000 000 лв. Любопитен беше факта, че нито един от съветниците на Костадин Костадинов не беше в залата, общо 4-ма души, един от тях- Георги Георгиев се разхожда пред входа на общината, но не влезе в залата.
Ето ги двамата наблюдатели от ПП- Кристиян Иванчев и Любомир Терзийски.
„Дано не уплашим инвеститорите! Ти ли ги доведе в Крайници? Не, аз също бях изненадан от присъствието на ПП, вероятно оглеждат случващото се в политическия свят на Дупница. В Дупница си има ръководство, та нали съветникът Герги В. Градевски е с тях, но него го нямаше пък на сесята. Знам ли какво става? Може да си търсят последователи. Учедвам се от къде им дойдоха гласовете?!“ – отговори Костадин Костадинов.
Разговорът се развихри по време на традиционното следсесиино кафе на шефът на местния парламент със съветниците.
„Ако не е беше флашката и манипулацията със софтуерът на машините за изборите, щяхме да ги отвеем с 30%., затова истерия броди из кулоарите на парламента. А сега пък идват и в съвета на Дупница, организират протести, бълват лъжи в телевизионния ефир, блокират национални медии и то по една единствена причина. Причината е вълшебната флашка, както добре го каза Десислава Атанасова. Много повече мен ме вълнува защо през тези дни нямаше дебат по основните теми от обществения живот, които вълнуват всеки българин?“- чуди се Емил Гущеров, който е бивш депутат от ГЕРБ и добави:
„Парламентарни групи напускат парламента без дори да се интересуват от дневния му ред. Те искат флашка и това е битката на живота им. Аз чувам от 2 дни думи като „битки“, „войни“, „ритници“. За първи път ми се струва, че има протест срещу това да се дадат повече права на хората. Да протестираш, за да се отнемат права е същото, като да се обявиш за нулево толерантен към корупцията, на какво прилича това? Защо да няма гласуване с бюлетина и машина, защо да не се броят бележките от машината?
Какво се отнема, когато е дадена още една възможност и избор? Очевидно обаче в цяла Европа има „атентатори срещу демокрацията“, защото навсякъде се гласува с хартия – Белгия, Норвегия, Германия… всички държави в Европа?!“
Гущеров припомни, че ЦИК е независим държавен орган. В него има представители на всяка партия. Категорично невярно е, че ГЕРБ е избрал машините за гласуване. Те са избрани след обществена поръчка, осигурено е само финансирането им от кабинета „Борисов 3“.
През последните дни парламентът в отсъствие на ПП и ДБ взима решения. Включително и за обща декларация за приемането на България в Шенген.
„Защо не са в зала, когато парламентът разглежда декларацията? Това не е ли национална кауза, те нали уж бяха евроатлантици? Тях очевидно не ги интересува и социалната политика. Не ги вълнуват и темите за горива, кризи, миграция, престъпност.
Гущеров бе категоричен, че настоящата ситуация няма управляващи и опозиция. В момента има служебно правителство и избран парламент, който може да избере дали решава ли проблемите на българските граждани или да се занимава с протести за вълшебната флашка.
Работещ парламент има, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са в изолация и това вчера беше очевидно.
Костадин Костадинов беше категоричен, че в изборите най-важно е доверието на хората. „То не се дължи на машините или на бюлетините, а на връзката на политиците с техните съграждани.“- отсече Костадинов.
„ГЕРБ-СДС спечели изборите с машини, по техните правила и след две години репресии. Поели сме ангажимент пред нашите избиратели да имат повече възможности да гласуват.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Великолепно непознаване на правната материя от екипа на „4-та власт“:
    – съгласно ЗМСА всеки гражданин има право да присъства на заседанията на Общинския съвет, независимо от коя партия/безпартиен е.
    – Съгласно Закона за Политическите Партии, ако една партия е парламентарно представена, тя има право да поиска от кмета на Община да и се определи място за политически клуб за извършване на политическа дейност на територията на Общината.
    Ама явно и Гущеров /“Вертуто“/, и екипа на „4-та власт“ знаят дадени нормативи у нас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here