Отново! Стари гуми са изхвърлени до коритото на р. Струма

Поредно нерегламентирано сметище беше открито от служители на Община Петрич при рутинни проверки на терен. Този път недобросъвестни граждани са успели да стигнат и по-далеч. Изхвърлили са битови и други отпадъци на метри от коритото на река Струма. Това, което втрещява в продължаващата грозна тенденция, е и изхвърлянето на излезли от употреба автомобилни гуми в близост до реката. Независимо че Петрич страда повече от десетилетие именно от палежите на такива гуми някои не се свенят да ги изхвърлят на непозволени места, съзнавайки риска – да бъдат запалени!
Гражданското съзнание и отношението към околната среда са определящи за поведението, което имаме. Видно от новата грозна гледка – резултатите са минимални в тази посока.
❗ Служители на Община Петрич още утре ще вдигнат старите гуми и останалите отпадъци. Отново ще се разходват публични средства.
❗Излезлите от употреба автомобилни гуми ще бъдат извозени до специализиран обект за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане.
🙏Призоваваме всички жители на община Петрич: Подавайте сигнали при наблюдение на подобни практики! Не стойте безучастни, ако станете свидетели, а информирайте!
Нека заедно спрем тази порочност!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here