Ледената пързалка в Самоков ще зимува пред голям хипермаркет, кметът: Няма да плащаме наем, елхата остава в центъра

„Защо Ледената пързалка в Самоков вече е преместена пред голям търговски обект в Самоков, а няма да е на площада?“ Това попита на сесията днес съветникът от ГЕРБ Васил Благоев. Припомняме, че по традиция зимната атракция се позиционираше на площада край елхата. Затова сега самоковци се чудят какво налага промяната.

„Общината ще плаща ли наем за терена? Коледното дърво, дето стоеше до пързалката, ще бъде ли преместено на новото място?“, с присмех попита Благоев. В отговор кметът Владимир Георгиев благодари за рекламата на атракцията. ”Общината е финансово стабилна и съм горд с това, че все още можем да си го позволим. В много общини спират уличното осветление, ние не го правим, напротив, ще имаме и ледена пързалка. Тя ще е до хипермаркет, където няма да плащаме наем, подписали сме споразумение, защото паркингът е на магазина. Целта ни е повече хора да ползват пързалката, което да отчетем през вас, когато докладваме приходите от нея. Мястото е удобно и за преминаващите през града, и за спрелите на паркинга. Според мен е хубаво пързалката да бъде около спортната зала. Коледното дърво ще си остане в центъра на града. Мярката, която сме предприели срещу високите цени на тока и горивата, е да не купуваме повече коледна украса, ще ползваме наличната. Ще ви уведомим за деня на запалването на елхата”, уточни Георгиев.

През миналата година учениците можеше да се забавляват цял месец на пързалката срещу цена на картата от 24 лв., а за възрастни месечният пропуск беше 40 лв. Иначе учениците плащаха за вход и наем на кънки общо 4 лв. За възрастни цената беше за  кънки 2,50 лв., а входът – 3,50 лв. Седмична карта за ученици беше 12 лв., а за възрастни – 20 лв.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here