4 700 000 лв. даде Гълъб Донев за 8 км. реконструкция на пътя Кресна- Влахи

Днес, 24.11.2022 г., в месността „Влахинска чешма“ беше направена първата копка на цялостната реконструкция на общински път BLG 2131 /l-1/ Кресна – Влахи. Премиерът Гълъб Донев подписа чаканата повече от 50 години инвестиция е факт, а кмветът на Кресна Николай Георгиев реши да препише заслугата на себе си и вдигна част от администрацията с фотографи за ритуална първа копка.
“ Заслугата е на президетът Руме Радев и неговия служебен кабинет. Много символични първи копки си останаха „замръзнали“, нека да видим дали утре багера ще остане на рабоната площадка или ще духне, дали фирмата изпълнител няма да „ревне“ малко са парите, инфлацията ги изяде. Дано всичко не е един голям балон. Това ли е цената Николай Георгиев да напусне БСП?“ – коментират жителите на Кресна. 8-килметровото трасе се реконструира с 4 700 00 лева от държавата. През септември 2022 г. Министерският съвет на Република България одобри проект за инвестиционен разход на община Кресна за пълна реконструкция и модернизация на общинския път до с.Влахи. На 25.10.2022 г. се подписа споразумение с Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, а днес, 24.11.2022 г. вече се прави първа копка.
Отец Людмил отслужи водосвет и в присъствието на общинското ръководство и администрацията, председателя на общинския съвет, Мая Божинова и ръководителите на фирмата изпълнител стартира работата по мащабната реализация на предвидената реконструкция.
https://4vlast-bg.com/archives/519709
https://4vlast-bg.com/archives/519709Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here