LED осветление на 29 пешеходни пътеки в Петрич, за безопасност на пешеходци и водачи

Поредна съвместна инициативата, този път насочена към безопасността на движението, ще осъществят Община Петрич и местния Ротари клуб.
Проектът предвижда на натоварени като движение места за безопасно пресичане на пешеходците и повишаване вниманието на водачите да бъдат монтирани тела с LED осветление. Избрани са 29 пешеходни пътеки в град Петрич (в централна градска част, до училищата и детските градини, по цялата ул. „Рокфелер“ и други натоварени участъци) и в селата Скрът, Първомай и Кърналово. Заложено е също и поставянето на нова табела за пътна сигнализация „скоростомер“ на три места – на ул. „Рокфелер“ при фирма АББ, на ул. „Георги Урумов“ и на ул. „Първомайски път“ (м-н „Кауфланд“), в района на бензиностанция ЕКО (местност Мерата).
Проектът е съгласуван с Комисията по безопасност на движението, получено е одобрение. Общата му стойност е 24 795 лева. От тях 12 400 лв. се осигуряват от общинския бюджет – собствени приходи, а другата половина от партньора – Ротари клуб. Дейностите се реализират върху обекти, които са общинска собственост и целят да има превантивен ефект по отношение на безопасността на движение на пешеходци и водачи на МПС.
Общинските съветници подкрепиха проекта на проведено заседание.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here