Христо Терзийски: Не може всеки ден новините да са свързани с поредната гонка на полицията с трафикантите на нелегални мигранти

Христо Терзийски

Не може всеки ден новините да са свързани с поредната гонка на полицията с трафикантите на нелегални мигранти по протежение на цялата територия на страната! Не може полицейските служители да загиват и да бъдат ранявани заради некадърно управление на системата! Липсата на комуникация и координация бе основният извод след проверката, която МВР извърши след предишния трагичен случай в Бургас. Но нито професионалното ръководство на МВР, нито политическото успя да реорганизира дейността си така, че да не се стига повече до инциденти с полицейски служители.“ Това коментира бившият министър на МВР и народен представител от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски.

Не работи системата за охрана на държавната граница. За това отговорност носят и оперативните служби. За да работи един канал за нелегални мигранти, трябва в него да участват и малцина полицаи.
А отговорност за контрола носи Дирекция „Вътрешна сигурност“, която се грижи за интегритета и лоялността на полицейските служители от всички звена. Тя обаче бе натоварена да следи не за тези проблеми, а дали някой полицейски началник е казал „добър ден“ на свой бивш колега и ръководител”, заяви още Христо Терзийски.

Бившият министър на вътрешните работи бе категоричен: “Резултатите са налице. Вече не са достатъчни само оставки. Нужна е компетентност и решителност, за да работи ефективно системата на МВР в интерес на сигурността на българските граждани.”
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here