136 623 лв. за школото в Мламолово искат в Бобов дол, ако ще купува, Кадели трябва да вложи още 60 бона и да на значи 12 души 

През миналата година Кадели купи къща в селото, която с доброволци ремонтира за семейство без дом.

Община Бобов дол постави цена от 136 623 лв. за училището в село Мламолово. Пазарната оценка и провеждането на конкурс за продажбата трябва да ободрят съветниците на заседание идната седмица. Интерес да участва е заявил албанецът Лео Кадели чрез сдружение „Приятели, помагайте“. Още от преди повече от година се коментира, че той иска да превърне бившето школо в кризисен център за настаняване на семейства в риск. От докладната на кмета Елза Величкова става ясно, че парцелът е с площ от 3370 кв.м, на място има двуетажна сграда от 447 кв. м и една едноетажна от 75 кв. Данъчната оценка е 45 646.70  лева., а началната цена на конкурса ще бъде пазарната оценка от 136 623 лева без ДДС. Заложените условия за участниците в процедурата са да се запази предназначението на имота за социални дейности, да се разкрият 12 работни места, от които 50% да са за местни хора, и в срок от 5 години да се направят подобрения за поне 60 000.лева.

Доброволците пред къщата в Мламолово.

Припомняме, че през пролетта на миналата година имотът беше включен в програмата за разпореждане с имоти на общината. Причината беше именно заявеното намерение на Кадели да го закупи. Също през миналата година той осъществи проект в бобовдолското село, като купи и ремонтира къща за останало без дом семейство с две деца. Проектът носеше името „Къща на щастието 1”, а на място работиха много доброволци. Беше обявено, че средства за покупката и ремонта са събрани от парти за рождения ден на Кадели, както и на певицата Нелина. Къщата била обявена за продан срещу 10 000 лв., собственикът обаче смъква цената до 8500 лв. Любопитното е, че половинката на Кадели е с корени от селото.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here