ВИП Трейд: Старите циментови тръби по ул. „Смирненски“ в Благоевград са на пясък, щом ги сменим, спира течът на минерална вода

Десетки години водата се е вливала в канализацията посредством бетонни тръби които са разядени, а на места дори липсват. Ние в момента изграждаме нова канализация, която благодарение на новите технологии ще издържи над 100 години. Сега се изгражда мръсния канал, който е по-ниско от тръбата, в която ще минава минералната вода. Затова водата е отбита, за да не тече върху главите на работниците. Това нещо е съгласувано с обшината и надзора, наясно са и всички живущи в района. уточни. Николай Динков – Нинджата, собственик на „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД.

„Водопровод, около 300 м канализация и още 150 м канализация за минерална вода подменяме на ул. „Христо Смирненски“ в Благоевград. Течът на минерална вода е от двете чешми, които се намират в района, когато направим канализацията, водата ще бъде уловена и няма да има проблем. Заради компрометираните тръби тя се просмуква в почвата години наред. Призоваваме хората към малко повече търпение. Крайният срок за строителните дейности е краят на януари.“ Това сподели за „4Власт“ техническият ръководител на фирма „ВИП трейд енд билд“ Красимир Стоянов. Както писахме, жители на улицата се оплакаха, че горещата вода тече свободно по улицата.
Стоянов информира, че намиращите се на място тръби са много стари, на по над 50 години и нагоре. Те не фигурират в подземния кадастър, защото хората, живеещи на улицата, сами са правили канализацията на доброволни начала едно време.
„Мрежата е толкова стара, че на място просто тръбите ги няма. Минералната вода се оттича в канализацията, но на места от циментовите тръби е останал само пясъкът. Правени са опити на места да се замазват с цимент. Имам богат опит, но такова нещо не съм виждал. Затова и мазетата на хората са мокри, просто водата си попива в земята, тъй като тръби няма. Но това ще спре, щом приключим работа.“, коментира Стоянов. На терен се труди екип от 6- има души, имало проблем с доставката на част от нужните материали, които трябвало да отговарят на определени параметри, за да издържат на въздействието на минералната вода. Чакат ги от чужбина. Ръководителят на обекта обаче е категоричен, че ще изпълнят заложените дейности и то качествено. „Фирмата работи по най- сложните проекти. Имаме куп изпълнени обекти, аз лично мога да се похваля, че с екипа сме работили по стадиона в Симитли, залата в Гоце Делчев, заводите на „Липхер“ на КФМ в София и още куп промишлени сгради, да не изброявам подменените канализации и водопроводи в села и градове. Като ни гледаха как работим по водопровода, екипите на ВиК Благоевград се чудеха как ще го поддържат, изпълняваме го без нито една заварка.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here