Кметът Паунов: От Бъдни вечер до Ивановден ще светнат улиците по селата в община Кюстендил

Както 4ВЛАСТ съобщи в Кюстендилско от Димитровден се въведоха рестрикции, за да посрещне общината зимните разходи. За това кметът на общината Петър Паунов съобщи на пресконфереция, на 14 октомври, заявявайки че ще се пести от електричество. Факт е вече взето решение и малките населени места вече са без улично осветление, като тъмнината в кюстендилските села тази зима е от 22,30 часа до 5,30 часа.
Днес на пресконференция кметът Паунов внесе малко ведрина по тази болна тема, заявявайки че от 24-ти декември- Бъдни вечер уличното осветление ще заработи навсякъде по селата и така ще бъде до 7-ми януари 2023г., когато евентуално отново ще премине на режим.
„Търсим варианти за промяна на ситуацията- като поставяне на фотоволтаици и подмяна на осветителни тела.“, поясни градоначалникът.
От община Кюстендил очакват със спирането на нощното осветление да се спестят около половин милион лева за целия зимен сезон. След това се планира парите все пак да се инвестират в малките населени места, ако преди това не изскочат спешни харчове.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here