Кенеди от Благоевград взема 2,2 млн. за ремонта по „Орлинска“ в Дупница, скокът е 400 бона

Ремонтът по "Орлинска" започна в края на 2021 г., той се забави заради паралената подмяна на водопровода. Очаква се да започне третият финален етап.

Предоговорена е сумата за ремонта на улица „Орлинска“ в Дупница. Преди около седмица общината е подписала анекс с благоевградската фирма „Браво строй“ на Димитър Янакулов. Така сумата по договора от юли 2021 г. е завишена с 400 400 лв., а общата стойност става 1 882 046,67 лв. без ДДС или 2 258 456 лв. с ДДС.  Удължен е и срокът, който вече е юли 2023 г.

По цялото трасе се подмяна и водопроводът.

Припомняме, че по първоначалните разчети дейностите трябваше да приключат до края на миналата година. При работата обаче аварира старият водопровод, което наложи паралелно с новия асфалт и тротоари да вървят дейности по ВиК ремонт, който беше възложен на „Благоустройствени строежи“ на Константин Обецанов. Работата на терен беше спряна през октомври, като беше обявено, че ще бъде подновена през пролетта. От общината мотивираха това решение, като подчертаха, че третият етап, включващ участъка от Ритайл парк до разклона за Самоков, е най- сложният и има риск да се блокира трафикът към вътрешността на града и към няколко населени места. Другата посочена причина беше именно финансирането.

Първият ремонтиран участък от улицата беше пуснат през пролетта.

Ремонтът на „Орлинска“ беше част голяма поръчка на общината, включваща и други три улици. Няма информация за промяна във финансовите параметри за другите трасета. Припомняме, че на пресконференция зам.- кметът по финансите Олга Китанова информира, че „Браво Строй“ иска завишаване и при тях. Става въпрос за основен ремонт на ул. „Седма рилска дивизия“ от участъка до ул. „Цар Симеон“ до ул. „Венелин“ на стойност 435 343 лв. без ДДС. Другата обособена позиция е за основен ремонт на участък от ул. „Венелин“, а сумата тук е 690 070 лв. без ДДС. И последната част от поръчката е за ремонт на ул. „Трети гвардейски полк“ от участъка от улц „Булаир“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методии“ като сумата тук е най- малка- 133 810 лв. Добрата новина е, че 50% от ремонта по „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“ ще се покрият с отпуснатите от Министерство на регионалното развитие  900 000 лв.

Така изглеждаше улица „Иван Вазов“ преди ремонта.

Завишен е обаче ремонтът на ул. „Иван Вазов“ в центъра на Дупница, където беше сменен водопровод, положен асфалт и бяха изградени нови стълби, водещи към площада. Там изпълнител е отново „Браво строй“ на Димитър Янкулов, популярен с прякора Кенеди от Благоевград. Старата сума по договора, подписа през юни 2021 г., беше 125 780 лв. с ДДС, но с корекцията става 140 653,94 лв. без ДДС или 168 784, 73 лв. с ДДС.

Така е след обновяванетоВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here