Гейзер с минерална вода бликна на улица в Благоевград, протекла е тръбата за хотела на екссъветника Хр. Ковачки

Христо Ковачки

Гейзер с минерална вода плисна по ул. „Христо Смирненски“ в Благоевград. Хората разказаха, че горещата вода се лее по улицата и никой не взема мерки. „Реката тече под асфалта, вдига пара и руши настилката. Така е от един месец.“, сигнализираха ни жители на Благоевград. Течът е точно до хуманитарната гимназия в града.

„Това е тръбата за минерална вода за обектите на бившия общински съветник Христо Ковачки. Изпълнението на ремонта на място е било възложено на фирма „Вип трейд енд билд“ на Никой Динков. Имаме жалби от хората и при нас, пращахме писма на дружеството. Договорът за изпълнението е подписан от предшественика ми Румен Томов.“, разкриха наши източници от общината. От фирма „Вип трейд“ съобщиха, че все още тече ремонт по улицата, подменя се канализацията, проблемът ще бъде решен след приключване на дейностите.

Припомняме, че през април 2021 година екскеметът Р. Томов подписа договори на Л. Галчев и Н. Динков-Нинджата за ремонта на улична ВиК мрежа за 400 000 лв., консорциумът  между строителните фирми на Любомир Галчев и Николай Динков-Нинджата  ДЗЗД „ ВИК ВИП Трейд- Ги- Благоевград“ е поканена да ремонтира ВиК мрежата на ул. „Васил Априлов“ между осови точки 200 и 183 в Благоевград . За реконструкцията са заделени 412 013 лв. с ДДС от заема от близо 5 млн.лв., който общината тегли за ремонт на 11 улици, водопровод и канализация, които са в окаяно състояние. Обявлението с единствената покана е подписано от кмета инж. Р. Томов в последния му работен ден преди отстраняването му от поста с решение на ВАС .

27 април е срокът, в който строителното обединение трябва да представи в общината офертата си. Такава вече бе подавана веднъж от ДЗЗД „ ВИК ВИП Трейд- Ги- Благоевград“ в рамките на обществена поръчка, от която консорциумът бе отстранен заедно с конкурента фирма „Грома Холд“ ЕООД. Причината обединението да не стигне до финала на процедурата бе разминаване с 1 лев между предложената цена от 341 761,70 лв. без ДДС и посочената в количествено-стойностна сметка – 341 760,70 лв.

Несъответствието лиши обединението от трета поръчка за ремонт на ВиК мрежа в Благоевград. На фирмите „Галчев Инженеринг” ЕООД на съпругата и сина на бизнесмена Николай Галчев – Марияна и Любомир , „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД на Николай Динков-Нинджата, и столичната „Енергоинвестинженеринг“ ЕООД , управлявана от Цветан Видолов, преди дни кметът Р. Томов възложи ремонтните дейности на улиците „Борис Сарафов“ и „Неофит Рилски“ на обща стойност 1 186 295лв.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here