Рекорд! Семейство с 60 годишен стаж предаде сватбена пита на младоженците Ивайло и Елизабет Терзиеви, кметът Чимев кумува на 34 двойки

Атракцията на събитието "Сватбена пита" бе предадена от семейство Александър и Мария Спатовалийски, които са заедно от рекордните 60 години, на семейство Ивайло и Елизабет Терзиеви, които са сключили граждански брак преди месец.

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев събра най- достоплепните семейства в Дупница, за да отпразнуват заедно 29 „златни“ и 5 „диамантени“ сватби. Отново във вярност се врекоха семействата, сключили брак през 1972 и 1962 година. Атракцията на събитието „Сватбена пита“ бе предадена от семейство Александър и Мария Спатовалийски, които са заедно от рекордните 60 години. Те предадоха щафетата на младоженците Ивайло и Елизабет Терзиеви, които са сключили брак преди месец. Ивайло Терзиев беше охранител в общинска администрация в Дупница, а родителите му наеха механата в Галерията. По-възрастните пожелаха на младите да живеят дълги години в здраве, обич и разбирателство.

За 10-а поредна година Община Дупница организира тържество по подновяване на брачните клетви на семействата, като традиционно това се прави в Деня на християнското семейство. Всички гости бяха посрещани по стар обичай с питка, мед и китка здравец. Двойките вписаха обетите си за вярност в нарочна книга, която беше въведена още при първия ритуал. В символичен кум на двойките отново влезе кметът на общината инж. Методи Чимев.
„Българското семейство е стожера на нашето общество. Вие сте онази семка, от която пониква онова дърво, което изгражда семейството, градът, държавата. Поклон пред това, което сте“, обърна се към празнуващите инженер Методи Чимев.
По традиция, официалната част от церемонията приключи с разрязване на торта от най-старата семейна двойка и градоначалникът.
За празничното настроение на юбилярите се погрижиха танцьорите от ФТА „Дупница“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here