Р. Стойчев, областен управител на София област: Както корените държат дърветата, така семейството подкрепя човека, то е най- голямото богатство

Радослав Стойчев

Уважаеми сънародници, приемете сърдечните ми поздрави и благопожелания по повод днешния християнски празник – Въведение Богородично, който честваме и като Ден на християнското семейство и младеж. Този светъл ден ни напомня за значението на семейната топлота и за силата на кръвната връзка.
Както корените държат изправени дърветата, така семейството подкрепя човека. Близките хора са нашето най- голямо богатство.
Затова Денят на християнското семейство е повод да се замислим за истински важните неща в живота и да отворим душите и сърцата си за добротата.
Семейството определя възприятията ни за света, отношенията с хората и ценностната ни система. То трябва да бъде първият пример за любов, разбирателство, закрила. Желая светлина, топлина и любов във всеки дом. Нека винаги да намираме поводи да изразяваме обичта си към най-скъпите на сърцето ни хора и да им показваме, че ги ценим.
Да пазим вярата в Бога и да я предаваме на децата си, защото тя е извор на надежда и светлина. На днешния ден християнската общност празнува посвещаването на Дева Мария на Бога. Едва 3- годишна Божията майка е въведена в храма от своите родители. Нека запалим свещ и да се помолим за светли и спокойни дни на Небесната закрилница.  Честит празник!
Радослав Стойчев-областен управител на Софийска област
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here