Борисов: Няма да се откажем от хартиения вот, не искаме машините на Мадуро, а на САЩ

Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков законопроект на КПКОНПИ. Всъщност те са търсили повод да счупят и последното работещо Народно събрание. Това е нашият прочит. Атентат срещу демокрацията ангажимент, поет при избирателите, да се приеме смесено гласуване – може ли това да е атентат срещу демокрацията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията след срещата с парламентарната група на партията.

Ако този законопроект влезе в пленарна зала, ние ясно декларираме, че ГЕРБ и СДС ще оттеглят законопроекта. Ще останат Обществения съвет, оставането на район „Чужбина“, посочи Борисов. Той призова отново депутатите да върнат числото 40 подписа за отваряне на секция в чужбина, попита по каква формула е избрано това число.

„Апокалипсисът след Кирил и Асен е непоправим, знаят го и от „Демократична България“. Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, няма да се откажем и от машинното гласуване. Затова призовах преди седмици да се въведат машини от САЩ, Франция, а не на машините на Мадуро“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По думите му целта е да се „покрият поразиите, които направиха“.

„Ние победихме по техните правила, с техните вътрешни министри, с техните машини и флашки. Ние сме последните, които се плашим. Ние ги въведохме“, коментира още той.

Според Борисов не е отговорно да не се влиза в пленарна зала, както ще направят от ПП и ДБ до влизането на законопроекта в пленарна зала. Той отново повтори, че от хартията няма да се откажат, защото е поет като ангажимент пред избирателите на ГЕРБ.

„Вчера в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за Газпром. Ако същия съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари“, коментира още Борисов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here