Home Актуално от днес Нинова за ултиматума на ДБ и ПП: Тогава да оттеглят оръжията за...

Нинова за ултиматума на ДБ и ПП: Тогава да оттеглят оръжията за Украйна

Нека вземаме разумни решения с разумни аргументи. Тон на истеричния разговор дадоха ПП и ДБ. Партиите, които си залепиха етикетите за проевропейски оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг. По-рано партията получи ултиматум от „Продължаваме промяната“, че ако не се откажат от хартиената бюлетина, правителство между тях и левицата ще бъде невъзможно.

„По предложение на ПП отпадна гледането на Закона за семейни помощи. Великата социална програма на ПП, великите 16 предложения се самоопровергаха с гласуването в социалната комисия. Днес си позволиха да лепят етикети статукво за партиите, които приехме промени в ИК. А не се гнусят да гласуват с ГЕРБ и ДПС за оръжие за Украйна и самолети. Шокираме се от Христо Иванов – от неговото изказва, цитирам: “Това е частно решение“ за самолетите. Какво означава това?“, попита Нинова.

Тя смята, че от ПП не искат разговори с БСП за правителство. „Това е тяхна воля, ние не проявяваме натиск върху никого, но да се знае от българския народ как ДБ и ПП по този начин провалят пътя към борбата с режима, с който от години се борим. Дори не е с правната реформа, с темата за оръжия, а с Изборния кодекс, който е най-демократичният”, допълни лидерът на левицата.

По повод заявлението на Христо Иванов, че ако БСП не оттеглят своя законопроект за хартиената бюлетина, няма да има правителство между ДБ и социалистическата партия, Нинова отговори, че тогава те трябва да изискат оттеглянето на предложението за предоставянето на оръжия за Украйна.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here