Кметът на Симитли Ап. Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Апостол Апостолов

Кметът на Симитли Апостол Апостолов-Поли отново е с ранг на нещатен депутатски сътрудник. Той е изборът на петричкия депутат от ГЕРБ Костадин Стойков, който се надява Ап. Апостолов да го съветва в областите икономика и финанси.

Костадин Стойков

В 44-ото НС от 2017 до 2021 г. кметът на Симитли пак бе нещатен сътрудник, но на сина си, депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов. През лятото на миналата година срещу Ст. Апостолов, който е народен избраник от 44-ото НС до момента, обаче бе подаден сигнал в КПКОНПИ, че е в конфликт на интереси по отношение на баща си, който ще го съветва в сферата на младежките политики. Проучване на комисията, оглавявана тогава от ексглавния прокурор Сотир Цацаров, установи, че Стефан Апостолов действително е изискал от главния секретар на НС да бъде издаден пропуск и безконтактна магнитна карта за достъп до двете сгради на институцията на баща му, обаче не е издаван пропуск за обособените места за паркиране на паркингите на НС.

Пред КПКОНПИ кметът на Симитли обяснил, че е ползвал пропуска си за парламента, за да може да участва в заседанията на Комисията по младежта и спорта, но няма договор със сина си, нито получава пари за това.

В крайна сметка комисията реши, че конфликт на интереси няма. За да не буни обаче отново духовете, този път кметът Апостолов решил да си осигури достъп до НС не чрез сина си, а чрез колегата му от Петрич К. Стойков. В същото време Стефан Апостолов все още е без сътрудници и за момента доста успешно се оправя сам със серията въпроси, с които на парламентарен контрол обсипва служебния регионален министър Иван Шишков за неуредици в община Симитли.

Назначаването на сътрудници в 48-ото НС върви мудно и е индикация, че самите депутати явно не вярват много, че 48-ото НС ще има дълъг парламентарен живот и ще са им нужни помощници. Както съобщихме, депутатът Андрей Гюров си назначи за съветник общественика Методи Байкушев, бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов бе назначен от експредседателя на ОбС – Сандански Георги Георгиев, но не по правни въпроси, а с ресор политики и транспорт. Някогашният депутат от ИТН Христо Гушков, който в миналия парламент съветваше съпартиеца си от Враца Георги Георгиев по здравните въпроси, явно се е справил доста добре, защото сега е назначен за нещатен сътрудник на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

От Югозапада единственият депутат с 2-ма сътрудници е Кирил Ананиев от Перник. Той първо нае ексобластния управител и областен лидер на ГЕРБ в Перник Емил Костадинов да го съветва по въпроси, свързани с финанси, здравеопазване, транспорт и регионална политика, а след това назначи и Димитър Тасков, кандидат-депутат от култовата 25-а „лидерска“ СИК в столицата, с конкретната задача да му помага при кроежа на бюджета за следващата година.

ВАНЯ СИМЕОНОВА
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here