Кметове и председатели на ОбС от Югозапада на регионална дискусия „Бъдещето е общинско”

Кметът на община Банско Иван Кадев и зам.-кмет Сашка Въчкова взеха участие в Регионалната дискусия на кметовете и председателите на общински съвети от Югозападен район под надслов „Бъдещето е общинско”.
В дискусията, организирана от Националното сдружение на общините в България, участваха представители на местната власт от Югозападния район на планиране, в който влизат общините от области Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и София, както и представители на държавното ръководство.
Участниците бяха запознати с Финансовия модел за увеличаване на собствените приходи на общините от Югозападен район с реални данни към 2019 година. Особено голям интерес предизвикаха дискусиите за европейски източници на финансиране 2021 – 2027, националните (оперативни) програми и плановото осигуряване на достъпа до европейските средства.
В първия панел на работната среща #МЕСТНОЕ беше обсъдена децентрализацията – от държавата към общините и вътре в общините и какви са финансовите ефекти за общините при преотстъпване на част от националните данъци и разширяване на собствената приходна база.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here