Прокурор Костадин Чилев: В последните дни кмета Кафелов бил притеснен и затворен

Не са установени следи от присъствието на следи от друг чвек в автомобила на кмета на Якоруда, който снощи бе намерен мъртъв в колата си с огнестрелна рана в главата, съобщи Нова тв.

На този етап изглежда, че се касае за самоубийство.

Друг важен щрих е, че на телефона му са открити две дупки, които според прокурора приличали на следи от куршуми. Дали това е така или нещо друго се е случило, тепърва ще се доказва.

Делото е образувано за склоняване към самоубийство. Води се разследване, но разбира се, като при всяко досъдебно производство се работи по всички версии, както и да умишлено убийство, посочи Костадин Чилев, прокурор.

При първоначалния оглед на местопроизшествието изглежда като самоубийство. Но започва изследване на всички доказателства и находки, трябва да се направи заключение на съдебния лекар. Извършват се в момента неотложни действия в дома на кмета, в общината, в града, посочи той.

До тялото на кмета Нуредин Кафелов е намерено неговото лично оръжие, за което той е имал разрешително, намерен е и мобилния му телефон, посочи той.

Негови близки са говорили с него по телефона вчера и са усетили, че има нещо нередно. От няколко дни той е бил с по-различно поведение, притеснен, затворев, обясни прокурорът.

Автомобилът е бил намерен отключен на няколко километра от Якоруда. Той 20 години е бил кмет на общината.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here