ОбС Разлог решава утре ще качи ли Янко Кочев на поста управител на МБАЛ Разлог

ОбС Разлог решава утре ще бъде ли Янко Кочев новият управител на МБАЛ Разлог. Той е бивш шеф на болницата в Ловеч и е икономист, бори се за шефския пост в Разлог на конкурс. В подборката участваха още досегашният дългогодишен управител на лечебното заведение д-р Божидар Велев и Иван Найденов. Комисията класира с най- висока обща оценка Кочев след трите етапа- подаване на документи, разглеждане на писмената разработка и събеседването. Единствено Божидар Велев е лекар от тримата кандидати. Комисията беше назначена през лятото с решение на Общински съвет- Разлог, в състава влязоха трима лекари, един от които директорът на РЗИ- Благоевград, и двама служители на община Разлог.

Д-р Велев беше дългогодишен шеф на болницата.

Лекари от лечебното заведение обаче възроптаха срещу избора, като поставиха под съмнение конкурса. Заради това от общината обявиха, че публикуват на сайта си разработките на тримата кандидати за развитието на МБАЛ- Разлог и звукозаписи от финалния етап на конкурса.

„Община Разлог обявява категорично, че не е имало интерес от други кандидати и броят на желаещите за управление на болницата не е бил ограничен. Всички, отговарящи на изискванията от МБАЛ- Разлог, цяла България и Европа, бяха с равни права за участие в конкурса, но без желание за кандидатстване. Окончателното решение за избор на управител на МБАЛ- Разлог предстои да вземе Общински съвет- Разлог на 15-ти ноември. На извънредно заседание от 16:00 часа утре местната власт ще реши дали ще приеме оценката на комисията и дали Кочев ще бъде новият директор на болницата.“, информират от местната администрация.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here