Home Регион Перник Румен Радев в Перник: Работи се по абсолютно всички версии

Румен Радев в Перник: Работи се по абсолютно всички версии

Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат, заяви в Перник президентът Румен Радев, където втори ден униформени, планиски спасители и доброволци издирват 12-годишния Александър.

По думите му това е огромен акт на съпричастност и солидарност от страна на цялото общество.

„Усилията са във всички възможни направления, към момента няма водеща версия, няма нужда от включване на армията. Взети са всички мерки, включително техника, термокамери, дронове, хеликоптер на „Гранична полиция“, допълни президентът.

Той поясни, че са активирани и съседни области. Според Румен Радев е необходимо ускоряване на видеонаблюдението в повече населени места, както и да се замисли за устройства, свързани с деца със специални потребности, които да се носят от тези деца в дрехи или на ръката. „Надявам се тази операция да продължи с неотслабващ темп и да доведе до положителен резултат“, заяви държавният глава.

„Обществото е силно ангажирано и при най-малкото съмнение, че това е детето, което търсим, получаваме сигнал, който се отработва веднага и на момента в обем, за да сме сигурни дали е това детето или не“, добави старши комисар Павел Млеканов.

Уточни, че само в неделя са получени 9 сигнала, в събота 16, а в петък 12. Средно около 300 души са на терен, ангажирани са сили от Столичната дирекция, Жандармерията, кучета и хеликоптер от „Гранична полиция“.

Според старши комисар Павел Млеканов днес е бил обхванат доста голям периметър от хеликоптера. Проверяват се всички райони в област Перник – Радомир, Земен, Ковачевци. Следовите кучета не са засекли следа.

БГНЕС/БНТВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here