Чудо! Трета двойка близнаци се родиха в семейство Ламбови в с. Бистрица, депутатът Хр. Терзийски им подари модерна сушилна

Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева, които през миналия месец се сдобиха с трета двойка близнаци, получиха дар от депутата на ГЕРБ Христо Терзийски от Кюстендил. Терзийски купи от Дупница голяма сушилня, за да съхнат веднага дрешките на един мини батальон през студените зимни дни. Костадин Ламбол и Цветелина Скоклева отглеждат девет деца. Преди близо месец на бял свят се появяват две момчета. Преди това 7 деца им се родили в рамките на три години и половина.
„Такъв случай в България не е регистриран поне последните 80 години, което пък е още една причина за гордост на нашето село Бистрица. И макар никога Костадин и Цвети да не са търсели помощ и подкрепа, и да се справят сами в тези трудни времена, мисля, че наш дълг като техни съседи, приятели, познати е да им подадем ръка. Всички виждаме какво е икономическото състояние в страната, инфлацията и повишаването на цените, които затрудняват почти всяко семейство, а какво остава за родители на 9 деца.“- категоричен е кметът на Бистрица Кирил Огненски, който веднага призова за благотворителна акция в помощ на родителите.
„Но когато обичаш деца, когато си готов да жертваш всяка свободна минутка за щастието на тези невинни същества, и то, без да искаш помощ – то такива хора заслужават адмирации. Затова вярвам, че добротата у хората все още я има, макар да е трудно на всеки. Вярвам, че винаги можем да подадем ръка на такива хора, защото общество без милосърдие е обречено. А в село Бистрица, в Дупница, в България – винаги е имало и ще има хора, които са готови да подадат тази ръка. Нали не мислите, че им е лесно?! Нали не вярвате, че и по 24 часа да работят – ще успеят да задоволят нуждите на малчуганите?! Нали знаете, че никога няма да потърсят подкрепа и сега?! Затова аз си позволявам да я потърся от всички ни! Нека всеки от нас помогне според възможностите си на Костадин и Цвети да отгледат своите дечица в спокойна среда, без лишения и проблеми. Нека бъдем хора и дадем шанс на тези деца да отраснат с усмивка на лицето, да бъдат щастливи, а примерът на милосърдие да бъде такъв за всеки жител в страната. Аз вярвам, че ще успеемВярвам в доброто, в бъдещето и най-вече в невинните и усмихнати детски очички. Всеки който иска да се включи – може да се свърже с мен на телефон: 0898 532 785 или в кметството на селото.“ разказа Огненски.
Сред отзовалите се е депутатът Христо Терзийски от ГЕРБ в Кюстендил.
„Той попита с какво може да помогне и от какво има нужда многодетното семейство. След кратък разговор с майката разбрах, че най-нужно в момента е сушилна, просто му звъннах и казах сушилна, той отговори имаш я и разговора приключи. Днес (неделя) звънна отново и каза : “ Аз тръгвам от Кюстендил, от къде в Дупница мога да купя сушилната“. Организирахме се за 10 минути и машината вече е при малчуганите! Разбира се използвах възможността да му покажа с. Бистрица от високо!“- разкри още Кирил Огненски.

„Те имат предишни бракове с по едно детенце от тях. Когато заживяват заедно, им се ражда момченце. След това се сдобиват с три двойки близнаци – момче и момиче, момче и момче, момче и момче“, пояснява кметът Кирил Огненски. По думите му те категорично отказвали всякаква публична изява, но в крайна сметка ги Огненски ги убедил, че е добре да съобщи радостната вест и да отправи апел за подкрепа. Родителите се притеснявали да не ги помислят за роми. „Това на снимката са техните деца, без бебетата и най-голямото момче. Хубаво семейство са, заслужават нашата подкрепа. Идеята ми беше по този начин да провокирам и други млади семейства, че има начин да се гледат деца. Сега младите най-често се оправдават: „Не можем да си позволим още едно дете, не можем да го изхранваме“. Но ето нагледен пример, че може“, категоричен е кметът на Бистрица.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here