Румен Радев и съпругата му в Рибново за празника сюнет, обрязаха над 100 деца! /видео/

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава пристигнаха в гърменското село Рибново за традиционния празник Сюнет. Стотици се стекоха на площада в селото, за приветстват първата двойка, които се снимаха и поздравяваха наред хората. Все още продължава обрязването към 100 деца. Това съобщи Али Авдиков и изпрати снимки с видео.

Сред посрещачите беше и кметът на Община Гърмен Феим Иса. На празника, който събра цялото село на местния стадион, в Рибното присъстваха още областният управител на област Благоевград Николай Шушков. Народните представители от ДПС Али, Садъков и Елхан Кълков. Самият ритуал по масовото обрязване се е състоял сутринта, а следобеда продължиха тържествата и забавленията на стадиона.

А ритуалът бе спонсориран от турската община Осман Гази в Бурса.

Тази община всяка година финансиране сюнета в различни мюсюлмански общини на България, миналата и тази година дойде ред и на Рибново, казаха местните. Обрязването бе направено от лекар-специалист.

По традиция се прави обрязване на малки момченца, които родителите обличат празнично. След сюнета започнаха борби и народно веселие.

Нашата читататели, сред които Стефка Георгиева пита:

„Още ли мъчат децата !?
Не станаха ли най после Европейци?
А обиколиха Европа!?“Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here