Борислав Сарафов: Има досъдебно производство за отвличане на 12-годишния Александър

Образувано е досъдебно производство за отвличане на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник.

„Към момента не знаем дали то действително е отвлечено, или просто е изчезнало. Tрябваше обаче да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкият текст – единствено възможният, е да образуваме производство за отвличане“, коментира пред БНТ новоизбраният за втори мандат директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Това са разпоредбите на Наказателния кодекс, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна. Аз благодаря на всички граждани, които полагат усилия, благодаря на гражданското общество, че се е мобилизирало да открие детето – над 1000 души са се активизирали. Надявам се тази история да получи благополучен завършек“, каза още зам.-главният прокурор.

12-годишният Александър е с аутизъм и е хиперактивен. Детето се отглежда единствено от баща му, който е с двигателни проблеми.

То бе последно забелязано в района на Профилакториума в Перник към 17 часа в петък. Той е с тежка форма на аутизъм. Облечен е със сив суичер, тъмни дънки и носи в себе си розова плюшена играчка. Висок е 150 см., каза кметът Станислав Владимиров, който цяла нощ беше сред хората, които го издирваха.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here