Човек на Цветанов, приятел на Бойко Рашков, полицаят, разпоредил ареста на Борисов, и настоящият шеф на МВР-Хасково – част от престъпната схема на областния Минко Ангелов за контрабанда! Групата разпъвала чадър и върху канали за цигари и наркотици

Автор: ПИК

Нови шокиращи данни за корупция и покровителстване на контрабандни канали изпратиха до агенция ПИК висшестоящи служители от полицията и областната администрация на Хасково. Разкритията засягат назначения за трети път от служебни правителства областен управител Минко Ангелов, както и негови близки лица, участващи в престъпни схеми.

На 09.11.2022 г. криминалисти удрят нелегален склад за алкохол в центъра на Харманли. Акцията се осъществява на метри от местното РПУ. Според наши източници собственик на склада е мъж, който е приближен да бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Ченгета нахлуват в подземен етаж на складово помещение на площад „Възраждане“. Там са намерени 5 400 литра спиртни напитки, разпределени в бидони, пластмасови туби, полиетиленови и стъклени бутилки с различна вместимост, съобщиха от ОД на МВР Хасково на 10.11.2022 г.

Алкохолът, който бе иззет при полицейска акция в Харманли, е бил разпределен в над 140 бидона. По тях е имало налепени етикети, което според разследващи означава, че продукцията е трябвало всеки момент да напусне склада. Иззетият алкохол в Харманли е трябвало всеки момент да бъде пласиран. Задържан за 24 часа 55-годишният организатор на склада. Емил Зайчев не е бил прибран нито разпитван. Публично известно е, че помещението и въпросният склад, в който е намерен алкохолът, са фактичска собственост на Емил Зайчев от Харманли, който от години е известно, че е изключително близък на политика Цветан Цветанов. Българският политик нееднократно е бил засичан в компанията на въпросния харманлиец. Ченгета казват, че със залавянето на стоката е предотвратена крупна щета за бюджета.

Случайно или не след анализ на получените данни във връзка с получения сигнал, публикуван в „ПИК“, че областният управител на Хасково Минко Ангелов покровителства мащабен канал за контрабанден внос от Турция на фалшиви парфюми, за което получава колосален рушвет, е направено мащабно журналистическо разследване и е установено, че Емил Зайчев е един от най-близките на областния управител на Хасково. Двамата, в компанията на контрабандистите Маргарит Димитров от Харманли, Петър с прякор „Джигита“, и тогавашния директор на ОДМВР Хасково, са засичани в луксозната вила на близкия на Бойко Рашков Марин Димитров „ИАРА-та“, където са обсъждали кадрови промени в службите за сигурност, прокуратурата и съда в област Хасково с цел да бъдат създадени условия за прикриване на контрабандни канали през ГКПП за цигари и наркотици, както и осуетяване на възможностите за разследване на Зайчев във връзка с това, че е създал фиктивно условия за усвояване на европейски средства в особено големи размери за изграждането на:

– 11 оранжерии в Харманли на стойност около 22 000 000 лева от свързани лица, в 11 фирми, създадени в един ден, използващи един консултант, един строител, един адрес и др. – белези, доказващи фиктивното прикриване на един човек;

– база за складиране на орехи в района на Харманли, която никога не е работила като такава, а единствено се очаква да изтече референтният период, за да бъде продадена;

– огромна винарна за производство на вино от ябълки, която не е произвела един литър вино от ябълки и отново се изчаква да изтече референтният период, за да започне да произвежда вино от грозде;

– фиктивно посаждането на хиляди декари лозя и реновирането им;

– фиктивно посаждане на орехи;

За да свършат обещаното, Минко Ангелов и Марин Димитров са осъществили търговия с влияние, направили са целенасочени заблуди и интриги и са лобирали пред съответните министри за назначаването на нови директори на ОДМВР Хасково – Венци Кирчев и Недан Хаджиев, ДАНС – Красимир Ванчев, Стефан Марашев в Агенция „Митници“ – ГКПП „Капитан Андреево“, митнически служители – Ангел Пачеманов, Петър Стратиев, Даниел Генев и други. В РИОСВ е назначена съпругата на Ангел Пачеманов – Наталия Пачеманова и всички други държавни служби в регион Хасково. Всички назначения са с цел в последствие да бъдат използвани за търговия с влияние на ниско ниво.

За цялата общественост на Хасково не са тайна ежедневните срещи на Марин Димитров с директора на ОДМВР Хасково – Венцислав Кирчев, който е направляван поне два пъти в седмицата какви действия трябва да предприеме, за да изпълни поръченията, заради които се е случило назначението му. Припомняме, че именно Кирчев като директор на Главна дирекция „Национална полиция“ разписва секретния екшън план за незаконния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Срещите са провеждани на вилата на Марин Димитров и в директорския кабинет, където многократно е посещаван от семейство (баща и син) Димитрови. Част от срещите са заснети и записани от Стефан Димитров, като в последствие са източени от профила му от неизвестни лица, твърдят източниците на ПИК от МВР.

Недан Хаджиев е назначен в следствие на оказаното влияние на Минко Ангелов и доскорошния прокурор Петър Мидов спрямо вътрешния министър Бойко Рашков. За отплата е използван за прикриване на контрабандни канали, като по времето, за което е бил ръководен служител, са съществували най-големите контрабандни схеми.

Установените схеми с найлонови торбички през първия мандат на ГЕРБ – 150 камиона с цигари, декларирани като найлонови торбички са се завърнали и сега, твърдят криминалисти, като този път 500 камиона на румънска фирма, които са били натоварени по документи с тухли, но при една от проверките е установено, че са натоварени с цигари. От предходни разследвания на прокуратурата е установено, че Недан Хаджиев е изключително близък с контрабандистите Маргарит Димитров и Петър „Джигита“, но разработката е осветена и не се е стигнало до доказателства. Известно на запознатите в регион Хасково е, че двамата контрабандисти за последната година и половина са организирали износа на големи количества контрабандни стоки, носещи логото на чужда търговска марка и цигари без акцизен бандерол, покровителствани от новоназначените държавни служители. Недан Хаджиев ежедневно се среща с Минко Ангелов, като за тях е извесно, че поръчителстват и редакторстват на сайт за поръчкови новини в Хасково за лица и държавни служители, които не са им угодни. Те искат да ги оклеветят, за да бъдат сменени от компетентните министри. Известен е списък, изготвен от Минко Ангелов, за смени в държавната администрация на Хасково, който официално е изпратен на министър-председателя Гълъб Донев.

Минко Ангелов и Недан Хаджиев са засичани и заснети по време на срещи с Емил Зайчев и Маргарит Димитров по различни поводи и места – както по служебни кабинети, така и в офиса на фирмата му до Областната дирекция на МВР Хасково, така и в подземно помещение в Хасково под кафе „Магура“, което е собственост на брата на Ангел Пачеманов – Симеон Пачеманов. Последният в първия мандат на ГЕРБ е бил заместник-директор на МБАЛ Хасково. Последното пък обяснява множеството напъни на Минко Ангелов да смени директора на болницата в Хасково.

След установяване на голямото количество алкохол в помещението на Зайчев, Минко Ангелов е планирал да предприеме мерки за отстраняване на длъжностните лица, довели за разкриването на престъпната схема за производство и разпространение на фалшив алкохол в страната, за да може да се отново да се рехабилитира схемата и да продължи развиването й, откъдето вероятно получава ежемесечно дебели пликове с пари за прикриването и с назначените от него държавни служители, коментират запознати./ПИК 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here