Поради влошаване на времето, кметът Вл. Георгиев забрани всякакъв вид изкопни дейности на улиците в община Самоков от 15 ноември

Владимир Георгиев
Със заповед на кмета от 15 ноември се забраняват всякакъв вид изкопни дейности на улиците в община Самоков.
Поради влошаване на метеорологичните условия и невъзможност от възстановяване на настилката, кметът Владимир Георгиев забрани прекопаване на площади, улици, пешеходни алеи и зелени площи, публична общинска собственост, на територията на община Самоков. В тази връзка се спира издаване на разрешения за извършване на строителни и ремонтни дейности и присъединявания към различната по вид подземна инфраструктура, която изисква извършване на прекопаване. Всякакъв вид планувани изкопни дейности трябва да приключат до края на тази седмица, след което няма да бъдат давани съгласувателни писма или издавани разрешителни. Заповедта е изпратена до ВиК, енергоразпределителното и газоразпределителното дружество. Срокът за забраната в заповедта е 15 март 2023 г.
В случай на възникване на аварии, експлоатационните дружества е нужно да уведомят Общината, за да бъде съгласувано неотложността на действията. От общинска администрация ще осъществяват контрол по спазване на заповедта и ще съставят актове на нарушителите.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here