Владимир Георгиев от Банско: Целта ни е инфлацията и кризата да не се усетят в курортите

Дискусията за перспективите пред българския туризъм е изключително навременна, а основна част от туризма са медиите, рекламата и информацията. Форумът, който БТА организира Банско, е от изключителна важност, за да може в предстоящия зимен сезон да отправим своите послания. Това каза пред участниците във форума „БГ ТУРИЗЪМ – ЗИМА 2022/2023“ Владимир Георгиев – кмет на Самоков, пише БТА.

Самоков не е конкурент на Банско, а напротив – заедно работим за развитието на зимен туризъм в България. Трябва да се конкурираме приятелски и да показваме добър продукт като цяло. Трябва да се рекламираме, а това може да стане чрез БТА, защото туризмът е основен сектор в нашата страна, но пострада много по време на пандемията. Затова е необходимо да работим за неговото развитие и ми се иска това да става по-бързо, коментира кметът на Самоков.

„Ще се постараем, независимо от сериозното положение с инфлацията и кризата, това да не се усети в курортите“, коментира Георгиев. Той посочи, че е необходимо да се помогне на бизнеса под формата на компенсации за електричество и за газ. „Боровец е сто процента газифициран и екологичен, но компенсации за бизнеса по отношение на газа няма“, коментира още кметът на Самоков.

Той посочи, че паралелно с Боровец в общината се развива и курортът Мальовица. „Надявам се ръстът на туристите през предстоящия сезон да е по-добър, а температурите – подходящи, допълни самоковският кмет.

Форумът „БГ ТУРИЗЪМ – ЗИМА 2022/2023“ обсъди в Банско перспективите пред българския туризъм през предстоящия сезон. Дискусията е организирана от Българската телеграфна агенция (БТА). Това е второто издание от инициативата за форуми, които ще се провеждат два пъти всяка година в началото на летния и зимния туристически сезон за обсъждане на посланията при представянето на туризма в България през предстоящия сезон с представители на държавни и общински институции, туристическия бизнес, неправителствени организации, учени и експерти.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here