Младен Маринов: МВР се занимава с политически чистки, вместо да си върши работата

Младен Маринов

Информацията около убития полицай е оскъдна, но аз искам да изостря вниманието към това, което се случва през последните две години в МВР. То провежда политически чистки, занимава се с политическа дейност, насочена към политическите опоненти. Когато се прави това нещо, не може да очакваме друго. Това коментира пред bTV Младен Маринов, бивш министър на вътрешните работи.

Получавам информация от колеги, които се командироват на границата, че не са подготвени за тази работа, а когато отидат там, няма кой да ги насочва. Тези хора трябва да са запознати с територията и да знаят как да работят.

Според Маринов такива случаи ще има, докато политиката на МВР е такава. „По времето на ГЕРБ оградата по границата беше изцяло технически оборудвана и работеше. Аз самият съм я проверявал най-малко 4 пъти. Бяхме осигурили автомобили, но когато две години съоръженията не се поддържат, те спират да работят“, коментира бившият вътрешен министър.

Той уточни, че камерите са подвижни, управляват се от оператор и през няколко минути могат да гледат към различни места.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here