Кметът на Кресна Н. Георгиев прекрати членството си в БСП, отказали да го издигат за трети мандат заради дружбата му с Кирил Добрев

Със собственоръчно подписано заявление до Общинския съвет на БСП в гр.Кресна, считано от 03.11.2022 г., кметът на община Кресна, Николай Георгиев, прекрати своето членство в БСП.
Това обяви Георгиев на страницата си във Фейсбук. Според коментарите, от централата на „Позитано 20“ са му заявили в прав текст, че няма да е кандидат за кмет от листата на БСП заради дружбата му с Кирил Добрев, който подведе под наказателна отговорност Корнелия Нинова за изключването му от червените редици. Любопитна подробност е, че Георгиев държеше снимката на Корнелия Нинова на бюрото си докато беше министър на икономиката.
„Кметът иска винаги да е на първа линия, даже си беше изгладил панталона за депутат. Сбогува се с общинска администрация, каза: Не се притеснявайте, аз ще стана депутат и ще намериме кой да е кмет. Седмица след изборите ходи с Кирил Добрев в София за да детронира Корнелия Нинова, но пак не му излязоха сметките. Сметките му излизат само на банкети и концерти. 400 гласа не му стигнаха да стане депутат. В Кресна за него под строй гласуваха 950 човека, раздутата администрацията на общината и роднините им.“- пишат наши читатели от Кресна.
Ето какво заявява пиарът на Георгиев за мотивите му да напусне столетницата:
„Като гражданин, Георгиев приема за своя единствена политическа кауза занапред интересите на своите съграждани и декларира отново пред тях верността си към принципите на свободата, мира, хуманизма, равенството и справедливостта. Георгиев подчертава пред тях, че ще продължи да се застъпва с цялата тежест на своя авторитет за техните граждански права и за опазването на тяхното лично и колективно достойнство. Той остава верен на своите убеждения и ще продължи да се бори за постигането на правова и социална държава в Република България.
Като кмет на община Кресна, Николай Георгиев намира за по-почтено, по-честно и по-отговорно да продължи да изпълнява своите функции, без да се съобразява в бъдеще с партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност. Както досега, но с още по-голяма свобода на волята, Георгиев ще продължи да поставя в основата на всички свои действия интереса на своите съграждани и да отстоява техните каузи, но без да робува на партийно доктринерство.
 Николай Георгиев се обръща с апел към представителите на всички политически партии в община Кресна и към своите съграждани, независимо от техните пристрастия, да се водят във всичките си действия единствено и само от интересите и волята на местната общност.“
„Всички политически лидери в Кресна, като и съветниците и техните роднини са на храникла в община Кресна. От тях всички се очаква да го подкрепят като независим кандидат.“. пишат ни жители на Кресна.
„Община Кресна е най- големият работодател, така „Партията на кмета“ се превръща в най- мощната в общината, бизнесът по главна търговска улица на 70% е в ръцете на роднини, близки и приятели на кмета.“- пише ни Янка Тотева.
Николай Георгиев за втори пореден мандат управлява община Кресна. Кандидатът на Местна коалиция „БСП за България” /АБВ/ „спечели доверието“ на повечето избиратели и пак грабна ключа за общината. За разлика от изборите през 2015 г. този път той го направи още на първия тур, а не след балотаж. Досегашният управник от БСП ще управлява още един мандат бедната и малка община, но разполага с бюджет на година от порядъка на 10 000 000 лв, повече от курортните ни общини в България, като Сапарева баня. Той спечели 60,15% от доверието на съгражданите си. Основният му опонент бе Милчо Караджов от ГЕРБ, който получи 28,73% от гласовете на упражнилите правото си на избор. Избирателната активност е сред най-високите в Пиринско – 80,15%.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here