Добре позната битка за снега в Дупница за 333 600 лв., „Меридиан“ вече сложи параф за снегопочистването в Сапарева баня

Зам.- кметът на Дупница Крум Милев, вляво, до него е Ал. Паризов, шеф на Транспортния отдел. Двамата са част от комисията, която прави проверки за готовността на избраната фирма за зимата. Снимка: архив.

Две фирми са подали оферти по обявената от община Дупница обществена поръчка за зимно поддържане на пътищата и улиците. Вчера вечерта за участие в процедурата са се записали двете дупнишки фирми „Мегаинвест – холд“ на Цветан Цветанов и „Меридиан“ на Райна Георгиева. От години вече именно двете дружества си оспорват дейностите по разчистването на сняг и поддръжка на пътната мрежа в общината през зимата, но победител неизменно излиза „Меридиан“.
Както съобщихме, от тази зима има промяна в обхвана на поръчката, след като отпадна почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа в рамките на общината. Но пък заложената сума остана същата. Така излиза, че през този сезон с 9600 лв. поскъпва почистването на сняг по улиците в Дупница, което ще струва до 158 000 лв. без ДДС или 189 600 лв. с ДДС, докато през миналата година беше 150 000 лв. без ДДС. На почистване от сняг и опесъчаване подлежи улична мрежа с обща дължина от 78,2 км. При извънградските пътища и улиците в селата на почистване подлежат общо 85 км срещу. Парите тук и този сезон ще са до 120 000 лв. без ДДС или 144 000 лв. с ДДС. Общата прогнозна стойност на поръчката е до 278 000 лв. без ДДС или 333 600 лв. с ДДС. А иначе в града се работи по улиците „Велико Търново“, „Цар Симеон Велики“, „Георги Икономов“, „Патриарх Евтимий“, „Свети Иван Рилски“, „Булаир“, „Кокиче“, „Метоха“, „Цар Освободител“ и „Орлинска“. В рамките на селата се чисти улична мрежа с обща дължина 38,2 км, и общински пътища от 46,8 км. Междувременно, стана ясно, че за първа година „Меридиан“ ще чисти снега и в община Сапарева баня. От курортната община са сключили вече договор с дружеството на 21 октомври, финансовият ресурс за услугата е до 120 000 лв. без ДДС. Другият кандидат беше „Мегаинвест- холд“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here