Феим Иса: Поклон към онези, оставили светъл отпечатък в историята ни

Феим Иса

Честит Ден на народните будители, скъпи просветители, вие сте пазителите на българския дух

Уважаеми просветители и културни дейци, За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители. Вие сте призвани да предавате изконните ценности и традициите на нашия народ, да проправяте пътя на културата и знанието към българските сърца.

Днес се гордеем, че сме наследници на древен и съзидателен народ. Трупаните през вековете история и традиции са нашето най- голямо богатство. В ръцете на просветителите е поверен ключът към това богатство. Скъпи будители, пазете го ревностно и дарявайте щедро светлината на знанието. Днес е ден на почит и към всички онези, които през вековете даваха плодовете на своя труд за българската култура.

Към хората, които с дела и думи успяха да събудят потиснатия в робство народ, за да мечтае за свободата. Отдаваме почит към всички, които се бориха за България и българщната.

Поклон към онези, оставили светъл отпечатък в историята ни. Благодарим ви! В Деня на народните будители да си пожелаем да бъдем съзидателни, да не спираме да творим и да се гордеем с достиженията на българския дух.

Честит празник!

Феим Иса – кмет на Община Гърмен
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here